Logo
Vi skriver politisk historie i Danmark

Vi skriver politisk historie i Danmark

Ja tak til en regering henover midten

Vi skriver politisk historie i Danmark

Af Søren Elbæk, Viceborgmester 14. december 2022

Vi skriver politisk historie i Danmark. Første regering hen over midten i 43 år. I Socialdemokratiet Ringkøbing-Skjern tror vi på, at en ny bred flertalsregering bliver godt for Danmark.
I Ringkøbing-Skjern Kommune har vi siden 2017 haft god erfaring med et forpligtende samarbejde mellem S og V, som bygger på respekt for hinandens styrker og forskellighed. Efter vores opfattelse har det været en klar fordel for Ringkøbing-Skjern Kommune. Det var derfor vi gjorde det.
Succesen med SV-regeringen i 1978-79 var til at overse. Levetiden på 14 måneder byggede på mistillid, magtkampe og meget forskellige politiske holdninger. Den blev kaldt ”arbejder-bonde-regeringen” og det er måske en pointe i forhold til den korte levetid.
Men Danmark har gennem de sidste 40 år forandret sig enormt. Engang var politiske tilhørsforhold forudsigelige. Hvis du var arbejder, stemte du rødt. Hvis du var landmand eller selvstændig, stemte du blåt. Punktum. Den tid er forbi, politik er blevet meget mere uforudsigeligt og vælgere vandrer ud og ind af partierne.
Igennem flere generationer har Socialdemokratiet og Venstre brugt meget energi på at bekrige hinanden og definere forskellene på de to partier. Nu kommer der en historisk mulighed for at definere lighederne og interesserne mellem de to partier. Til gavn for Danmark og danskerne.